Το πρόγραμμα μας

Τέχνες

Όλα τα παιδιά έχουν έμφυτη δημιουργικότητα μέσα τους. Εξαρτάται από εμάς το να διευκολύνουμε και να ενθαρρύνουμε αυτές τις ικανότητες. Η καλλιτεχνική μας διδακτέα ύλη έχει να κάνει με τη διαχείριση αντικειμένων, με την ανάπτυξη του σωστού πιασίματος του μολυβιού, με τη δημιουργία σημαδιών, με το χρωματισμό και το σχεδιασμό από την Αρχαία ελληνική τέχνη μέχρι τον ιμπρεσιονισμό τον Πικάσο τον Μονέ, τον Βαν Γκογκ, τον Μιρό, τον Κλίμτ, τον Καντίνσκι και τον Μοντριάν. Για παράδειγμα τα έργα του Μοντριάν χρησιμοποιούνται για να ανακαλύψουμε τη Γεωμετρία και τα μαθηματικά σχέδια. Τα έργα του Πικάσο μας βοηθούν να κοιτάξουμε τα συναισθήματά μας και πώς βλέπουμε τον εαυτό μας σε έναν καθρέφτη. Πώς είναι κατανεμημένο ένα πρόσωπο και τι συμβαίνει αν βάλεις τη μύτη στο πλάι του προσώπου. Πολλές τεχνικές εξερευνούνται ξεκινώντας από δαχτυλομπογιές, ζωγραφίζοντας με τα πόδια, με οποιοδήποτε μέσο που εμπνέει τα παιδιά.

Άλλα μέσα με υλικά και τεχνικές περιλαμβάνουν

-Δουλειά με πηλό και ζύμη

-Δουλειά με φυσικά υλικά

-Γλυπτά με πεπιεσμένο χαρτί

-Δουλειά πάνω σε γυάλινη επιφάνεια, πέτρα ή κεραμικό.

 -Δημιουργία κολάζ με διάφορα υλικά

-Χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για πρωτοποριακά είδη τέχνης

Μουσική και Δράμα

Ακούγοντας μουσική, το να κινείσαι σε ένα ρυθμό παρέχει εμπειρίες στα μικρά παιδιά που προωθούν τη μάθηση. Ο συνδυασμός μουσικής και κίνησης στην παιδική ηλικία βοηθά τα παιδιά στην κοινωνική αλληλεπίδραση, την ανάπτυξη της γλώσσας και άλλα. Τα παιδιά μας ξεκινούν την ημέρα τους τραγουδώντας τις ημέρες της εβδομάδας, μαθαίνουν το τραγούδι της αλφαβήτα χτυπώντας χέρια και πόδια. Μαθαίνουν τον ρυθμό με όλα τα κινητικά τραγούδια, τα παιδικά στιχάκια και χαρούμενα τραγούδια της ποπ.

 Χορεύουν, στριφογυρίζουν, χοροπηδούν και παίζουν με φουλάρια και κορδέλες. Πειραματίζονται με μουσικά όργανα επαναλαμβάνοντας ρυθμούς και τραγούδια τα οποία βελτιώνουν τις γλωσσικές τους ικανότητες. Η μουσική είναι επίσης σημαντική στο άκουσμα μιας ιστορίας. Όπερες, μιούζικαλ, παιδικά τραγούδια, όλα έχουν  δραματική αφήγηση και παρέχουν υλικό στα παιδιά για να εξερευνήσουν. Θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν μπροστά σε μεγάλο κοινό αρκετές φορές μέσα στη χρονιά.

Τα μαθήματα του θεατρικού παιχνιδιού παρέχουν στα παιδιά και ικανότητες που θα τις  χρησιμοποιήσουν αργότερα στη ζωή τους. Οι κυριότερες είναι η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά για τον εαυτό τους. Τα παιδιά έχουν ζωηρή φαντασία και με το να υποδύονται εκφράζονται μέσα από ιστορίες, μύθους και καταστάσεις της πραγματικής ζωής. Χρησιμοποιούν το σώμα τους και τις εκφράσεις του προσώπου, συνεργάζονται σαν ομάδα και δουλεύουν σε δύο μεγάλες ετήσιες παραστάσεις μπροστά στους γονείς τους σε ένα μεγάλο θέαμα. Τα παιδιά πηγαίνουν συχνά σε θεατρικές παραστάσεις, μιούζικαλ, κουκλοθέατρο. Η δημιουργικότητα των παιδιών που έχει ενθαρρυνθεί να εκφράζεται από μικρή ηλικία οδηγεί μόνο στο να γίνουν ενήλικες με ανοιχτό μυαλό. Τα παιδιά επισκέπτονται μουσεία μοντέρνας τέχνης και  γκαλερί. Κάθε χρόνο παρουσιάζουμε την ετήσια έκθεση τέχνης στην οποία οι γονείς θαυμάζουν την μοναδική και εμπνευσμένη  δουλειά των παιδιών τους.

Επιστήμη και Εξερεύνηση

Τα παιδιά γεννιούνται εξερευνητές, επιστήμονες φυσιοδίφης, και φιλόσοφοι. Με μία έμφυτη ανάγκη να ανακαλύψουν πώς λειτουργεί ο κόσμος τους. Στα Flopsy Bunnies κάνουμε περιπάτους στη φύση, μαζεύοντας βελανιδιά, ξυλαράκια, φύλλα, σαλιγκάρια και κάμπιες. Φυτεύουμε σπόρους και παρατηρούμε πώς μεγαλώνουν. Διεξάγουμε πολύπλοκα πειράματα. Φτιάχνουμε ηφαίστεια που εκρήγνυνται και ποτάμια που ρέουν. Φτιάχνουμε πόλεις και δρόμους. Μαθαίνουμε για τον κύκλο ζωής της πεταλούδας και τις παρατηρούμε να ανοίγουν. Αγαπάμε να αναμειγνύουμε υλικά χρησιμοποιώντας θερμότητα και να τρώμε νόστιμα cupcakes. Βουτάμε τα δάχτυλά μας μέσα στο ζελέ και περπατάμε ξυπόλητοι πάνω σε ξερά φύλλα. Ανακαλύπτουμε τις αισθήσεις μας. Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε, να εξοικονομούμε ενέργεια. και να ενημερωνόμαστε για τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση. Θέλουμε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος και να σώσουμε τον υπέροχο πλανήτη μας.

Γλώσσα Γραφή και επικοινωνία

Μέσα στην τάξη η αποτελεσματική επικοινωνία ξεκινά με το άκουσμα της γλώσσας και την ομιλία. Τα παιδιά εξασκούνται στο άκουσμα και στην ανταπόκριση μέσα από τραγούδια και ιστορίες, Ενθαρρύνονται μέσω του παιχνιδιού να ανταποκρίνονται στη συζήτηση με τους συνομηλίκους τους. Παιχνίδια, μεταμφιέσεις, φανταστικό παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικά για την εκφραστική ανάπτυξη ενός παιδιού. Οι μαθητές μαθαίνουν καινούργιο λεξιλόγιο και βελτιώνουν την κατανόησή τους μέσα από μαθήματα γραφής. Ολοκληρώνοντας το νηπιαγωγείο τα παιδιά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να διαβάζουν σύμβολα, ήχους, γράμματα και λέξεις στα αγγλικά και τα ελληνικά (εφόσον τα ελληνικά διδάσκοντας σαν δεύτερη γλώσσα στο νηπιαγωγείο). Αυτά τα παιδιά είναι εφοδιασμένα με τις τέλειες βάσεις για την είσοδό τους σε οποιοδήποτε Αγγλικό, Διεθνές ή Ελληνικό σχολείο

Τα δίγλωσσα παιδιά μας

Παρέχοντας στα παιδιά από νωρίς εμπειρίες να μάθουν μία γλώσσα μαζί με τη μητρική τους είναι ιδιαίτερα ευεργετικό. Μαθαίνοντας μία δεύτερη γλώσσα δεν είναι μόνο ένα μέσο για επικοινωνία, είναι ένα παράθυρο το οποίο ανοίγει στο μαθητή έναν νέο κόσμο, μία διαφορετική προσέγγιση στην πραγματικότητα καθώς κι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς. Εκθέτοντας τα παιδιά σε μία δεύτερη γλώσσα θα τα βοηθήσει επίσης να μάθουν για άλλες κουλτούρες. Κατανοώντας την κουλτούρα άλλων ανθρώπων τα βοηθά στο να καταλάβουν καλύτερα τη δική τους κουλτούρα και πάνω από όλα μία φυσική διάσταση του να ζεις σε ένα διεθνή κόσμο.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα δίγλωσσα παιδιά τείνουν να είναι πιο δημιουργικά στη σκέψη από κείνα που μιλούν μία γλώσσα και οι μελέτες προτείνουν ότι η λειτουργία του εγκεφάλου τους παραμένει καλύτερη καθώς μεγαλώνουν.

"Ότι πραγματικά χρειαζόταν να μάθω τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο"

(Robert Fulghum)

News Letter Flopsybunnies